Hepatit A och bär

Bild

Tur att det finns färska jordgubbar nu! Ni har säkert inte missat att det den senaste tiden har talats om smitta av hepatit A i frysta bär vilket ju har känts trist då bär är en fantastiskt god källa till så många vitaminer och mineraler och kan njutas i många former. Under tiden som Smittskyddsinstitutet försökt spåra vilka bär det rör sig om har Livsmedelsverket rekommenderat alla att koka alla frysta bär i en minut för att eliminera viruset.

För några dagar sedan kom man fram till att det sannolikt rör sig om frysta jordgubbar, från vilket land och producent är ännu oklart, därav fotsatt rekommendation att koka frysta jordgubbar tills de lyckats hitta smittkällan. Alltså kan vi fortsätta njuta av alla bär och visst vill vi helst ha färska, särskilt nu när vi går mot sommaren?

Vi har fått en del frågor om detta och passar här samtidigt på att upplysa om att man även kan smittas av hepatit A samt hepatit B under utlandsresor. Därför rekommenderar vi vaccin mot båda virusen, mer om detta kan du läsa på vår hemsida. Undrar du något går det jättebra att ringa vår upplysning 018-611 14 20.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s