Maran blev en mara – 42 195 meter i Stockholm

Tillsammans med över 16 744 löpare startade jag årets maraton och för tredje året i rad sprang jag tillsammans med min fru Lotta och för min del blev maran  till en mara. Vad händer mentalt och fysiskt under ett så här långt lopp?

För min del gick det från början lätt fram till 12 km då första svackan kom med tunga ben och mörka tankar, men lite sportdryck förändrade allt och det gick som på räls till halva loppet var avklarat. Jag tänkte det här kommer gå som på räls och Lotta började se trött ut och jag tänkte att nu ska jag för första gången komma före henne till Stockholm stadion. Tre kilometer senare kom tröttheten både mentalt och fysiskt och med trötta löpsteg och försökt till positiva bilder i huvudet tog jag mig fram till 30 km och därifrån tänkte jag att jag springer 4 min och går 1 min men på slutet blev det nog tvärtom.

Jag försöker hela tiden tänka positivt men tyvärr tar tankarna med ”nu ger jag upp” över och kroppen säger precis likadant det värker i benen och krampen är nära. Då jag når mållinjen är allting glömt och jag tänker att nästa år då ska jag komma tillbaka bättre förberedd både fysiskt och mentalt.

Jag får helt enkelt ta hjälp av vår psykolog Jenny och vår dietist Mia och så får jag använda mig av mina egna kunskaper om fysisk träning.

Om ni följer bloggen kommer kommer jag framöver skriva lite om träning och det positiva det för med sig både för ung och gammal.

Vi hörs!

Mats, sjukgymnast

PS. Frun stack iväg vid 30 km och var före mig i mål precis som vanligt. Hon har den mentala förmågan att bita ihop och köra även när hon är trött. En liten tröst för min del att det för Lotta slutade med blånaglar, men nästa år då jä…….DSC_0214

Annonser

1 thought on “Maran blev en mara – 42 195 meter i Stockholm

  1. Jättebra jobbat, att gå från en km-tid runt 5 minter till 6½ efter 35 km är helt förståeligt, själv håller jag 6½-tempo när jag joggar mina 5-7 km, är grymt imponerad både av dig och din fru.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s