För golfare som hamnar bland fästingarna i ruffen..

20130619-135212.jpg

Nu är det ju faktiskt sommar och en underbar tid för oss men även för de läskiga små fästingarna som kan ställa till det rejält om det vill sig illa. Fästingarna kan överföra viruset TBE som i värsta fall kan spridas vidare till hjärnan och hjärnhinnor och ge allvarliga problem samt även bestående skador. TBE går inte att bota men som tur är finns det ett vaccin vilket kan ses som en billig hälsoinvestering. Här kan du se ett inslag som sändes på SVT nyheterna om de ständigt ökande antalet fästingarna och TBE.

Det är en fördel att börja med första dosen på vårkanten för att få optimalt skydd inför fästingsäsongen som kan räknas från april tom oktober då temperaturen är över 5 grader. Andra dosen tas inom 1-3 månader och tredje dosen efter 5-12 månader för att därefter fyllas på ungefär var tredje år. Inte alltid så lätt att komma ihåg och som vanligt vill vi alla att allt ska gå snabbt och enkelt. Därför åkte vi ut till Söderby golfklubb och erbjöd deras medlemmar att vaccinera sig på plats i samband med golfrundan vilket var mycket uppskattat. Det blev några mycket trevliga dagar med många möten och skratt samt god mat från lunchrestaurangen.

För att göra det lättare att komma ihåg när nästa dos ska tas tipsade vi även om vaccbook där man registrera alla sina, familjens och även husdjurens vaccinationer. En påminnelse om nästa dos kommer på mailen när det är dags. Du slipper hålla reda på den gula vaccinationsboken/böckerna och kan även ladda ner en app i mobilen. För de som hellre ville ha sms påminnelse ordnade vi det.
Förhoppningsvis ses vi nästa år igen!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s