Kurs om livsstil och vikt hos Vårdcentralen Fristaden i Eskilstuna

bild-26

I måndags var det dags för mig att åka till ett soligt Eskilstuna för att hjälpa en av våra 3 vårdcentraler inom vår lilla koncern Familjedoktorerna, att hålla en del av en kurs om livsstil, beteendeförändring och vikt för deras inbjudna gäster och patienter. Jag som dietist höll i två träffar om kost, deras sjukgymnast Kristofer pratade fysisk aktivitet och kurator Linn om beteendeförändring. Totalt 6 träffar på ca 1-2 timmar med en liten fikapaus. Den röda tråden för att gå ner i vikt är just beteendeförändring, att få hjälp och verktyg för att lyckas med detta är oftast det som krävs för att gå ner i vikt och inte minst att lyckas behålla den nya vikten. Det är ju oftast där extrema dieter fallerar, särskilt om man har levt på en kost som innebär många restriktioner och fokus på vad man inte ska äta. De funkar ofta ett tag, så länge motivationen är hög, men för att inte falla tillbaka till gamla vanor krävs mer än bara kunskap om vad som är bra mat vilket de flesta faktiskt har. Det handlar mer om hur man ska lyckas få till de goda matvanorna.

Det är två måndagar kvar på kursen men hittills verkade deltagarna nöjda och glada och tanken är att de genom denna kurs ska få grunden i form av ökad motivation, verktyg för att komma framåt och senare på egen hand eller med hjälp av regelbundna, individuella besök på vårdcentralen ska lyckas förändra sitt beteende. Målet är att få till en hälsosammare livsstil, gå ner i vikt eller behålla sin vikt.

Sån här fint har de på Fristaden i Eskilstuna

Så här fint har de på Fristaden i Eskilstuna

Vi kommer att hålla liknande kurs på Vårdcentralen Centrum i Uppsala januari 2015. För mer information om aktuella kurser och föreläsningar se vår hemsida och kom gärna med förslag på kurser du skulle vilja gå på!

/Mia, dietist

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s