Läkarstudent på Vårdcentralen Centrum

Under två veckor har vi haft turen att ha trevliga och duktiga Michaela som läkarstudent hos oss. Här skriver hon själv om sin upplevelse:

”Jag har varit på Vårdcentralen Centrum som läkarstudent under två veckor. Detta var min sista sammanhängande praktik på läkarprogrammet då jag tar examen i januari och jag har lärt mig mycket, både av kollegor och patienter.
Min tid var mycket välplanerad och jag blev verkligen mottagen med leenden från samtliga medarbetare. Det är tyvärr inte något man är van vid från tidigare praktikplatser. Dessutom var det ett stort plus att få byta ut en tråkig vit bussarong mot en rosa – vilken bra idé!

Jag har under dessa två veckor haft min egen lilla mottagning med trygg och kompetent handledning från Ingela, Svante och Anna-Carin. Det var en glad överraskning att Ingela blev min huvudhandledare då det var hon som handledde mig under mina första fyra terminer på läkarprogrammet. Då lärde hon mig grunderna i det kliniska arbetet så som att mäta blodtryck och ta upp en anamnes (=sjukdomshistoria). Det känns fint och ganska häftigt att få sluta cirkeln på det viset!

ingelamichaela

Mina patienter har varit oerhört tillmötesgående med att jag är ny och att allt tar längre tid för mig. Det har helt enkelt varit en mycket positiv upplevelse att vara på en så pass liten vårdcentral där alla yrkeskategorier känner varandra och jobbar tillsammans för att verksamheten ska bli så välfungerande som möjligt.

Nu far jag vidare mot nya mål och jag önskar alla patienter och ”kollegor” en Glad advent och hoppas att vi ses igen!”

/Mikaela

Annonser

1 thought on “Läkarstudent på Vårdcentralen Centrum

  1. Ping: Stanna hemma och skona andra | Vårdcentralen Centrum Uppsala

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s