Tips på bra hälsoappar

Vi är många som gillar att använda oss av mobilappar för att hålla reda på saker och underlätta vardagen. Det finns en hel uppsjö, särskilt för Iphone men även Android, och det kommer hela tiden nya. Här har vi sammanställt en liten lista med tips på enligt oss bästa hälsoapparna för kropp och själ.

Runkeeper – bästa appen för dig som gillar att springa men funkar även lika bra för att hålla koll på promenaden. Hjälper dig att nå dina mål och registrerar alla dina pass. Visar distans, hastighet och kaloriförbrukning. Lätt att dela på exempelvis Facebook för den som gärna vill visa upp hur långt man sprungit, kanske få lite extra pepp i form av kompisars kommentarer!

Pedometer-stegräknare – registrerar vardagsmotionen, minst 10000 steg per dag rekommenderas ok grundaktivitet.

Lifesum – hjälper dig att hålla koll på vikten och kalorierna om du vill gå ner i vikt eller bara vill hålla dig på din trivselvikt. Ger även en del kunskap i hur mycket det du egentligen får i dig av energi, kolhydrater, proteiner och fett och lär dig hur stor mängd du behöver äta. Räknar kalorier in i form av mat och dryck samt kalorier ut i form av motion.

My fitness pal – liknande app som ovan men med lite mer detaljerad information. Inte bara makronäringsämnen (kolhydrater, protein och fett) utan även med vitaminer, mineraler, fibrer, fettsyror mm. Kan koppla ihop med kompisar för ökad motivation om du är tävlingsinriktad och vill ha feedback från andra. På engelska.

Dålig inspiration och svårt att komma på vad du ska laga till middag? Det finns massor av receptappar som tex Tasteline och Recepten.se där du även kan söka på nyttig mat.

Träningsappar som du kan använda som din egen personliga tränare finns det också gott om. Här är några av de bästa tycker vi:

Nike trainingclub – innehåller massor av övningar och ger dig möjlighet att sätta upp egna träningsmål och följa upp dem. Snygg och bra!

Pocketyoga – för dig som vill prova på yoga eller föredrar att träna ensam, hemma eller kanske ute på stranden?

Imuscle – tips av Mats, vår sjukgymnast för den som är extra intresserad av träning och anatomi där det ges tips på övningar för respektive muskel.

Mindfulnessappen – ger dig en möjlighet att koppla av och bli mer närvarande och fokuserad i vardagen för att minska stressen.

Vaccbook – håller koll på alla dina, familjens och husdjurens vaccinationer i stället för den gula boken/böckerna eller andra vaccinationskort.

Peppapp – peptalk att inspireras av inför situationer som t ex ett viktigt möte eller när du behöver en självförtroendeboost av mentala coachen och föreläsaren Olof Röhlander.

Instagram, Facebook och Twitter – sociala medier för dig som vill visa upp vad du gör för att ta hand om dig själv och vill ha kommentarer och gilla markeringar!

Spotify – vi är många som blir peppade av bra musik i lurarna!

Nu är det bara att greppa telefonen och börja ladda ner!

20130620-121927.jpg

Här kan du läsa mer om bra hälsoappar 2014 samt sjukgymnasternas bästa träningsappar.

Annonser

1 thought on “Tips på bra hälsoappar

  1. Ping: Bästa hälsoapparna just nu | Vårdcentralen Centrum Uppsala

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s