Vad blir det för mat?

Ja, den frågan är inte alltid så lätt att hitta inspiraton till och många kanske suckar när det återigen är dags att laga middagsmaten. Inspirationen och påhittigheten tryter hos de flesta då och då så ett tips kan vara att söka på receptsajter som tasteline.com och alltommat.se där man bland annat kan söka på vegetariska eller smala rätter om man vill hålla koll på vikten eller bara äta sunt. Alltommat.se är en bra källa om du behöver uppslag på festmat. Det är många som blir peppade av matlagningsprogram, på recept.nu hittar du recept från bland annat Sveriges mästerkock, tv4 nyhetsmorgon och Mitt kök.
En vacker kokbok kan också vara toppen för att känna längtan efter att laga mat, så länge den inte bara blir ståendes på hyllan såklart..
Pickipicki är en fin matblogg med basen i och kopplingar till Uppsala.

Ofta när man försöker förändra något går man ut för hårt så säg i stället till dig själv att den här veckan ska jag hitta och laga en ny maträtt så går det lättare att utöka repertoaren och variera middagarna.

Fick tips av vår läkarsekreterare, Helena, vars son önskade Medelhavspytt som är en god, enkel och nyttig rätt som kan varieras och göras på flera sätt. Om man är många kan den med fördel lagas i ugnen.

mat

Recept:

Fräs vitlök i olivolja, bryn kycklingen som du skurit i små bitar
Tärna grönsaker. Idag blev det aubergine, zucchini, tomater (både soltorkade och körsbär), paprika och släng ner i pannan
Använd peppar och kryddor från Medelhavet som tex oregano, basilika, timjan..
Toppa pytten med fetaost, oliver och kanske lite torkad (i ugn eller torr panna) parmaskinka.

Voilá, middagen är klar! På mindre än en kvart.

/Mia, dietist

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s