Ta hand om hjärtat – alla dagar!

hjärtaIdag är det alla hjärtans dag och det är många därute som tar hand om varandra lite extra genom att bry sig om och sprida kärlek. Kärlek och närhet är som bomull för hjärtat och får oss att må bra och känna lugn.

Vår läkare Ingela Westin fyller på med råd vi många gånger vet är bra för hjärtat, som att äta nyttig mat, motionera och stressa ner. Viktigaste för hjärtat är att sluta röka om man är rökare. När det gäller vikt är det alltid hälsosamt att hålla normalvikt men hellre lite rund och aktiv än smal och inaktiv. Hon påpekar också att vi inte ska glömma bort att njuta av livet, koppla gärna av och umgås med vänner över en god middag eller hitta på någon aktivitet ni gillar! Skratt och samvaro mår hjärtat bra av och kom ihåg detta inte bara idag, den 14 februari, utan även alla andra dagar på året.

Ingela tar hand om hjärtat!

Ingela tar hand om hjärtat!

Ytterligare ett sätt att tänka på någon annans hjärta är att ta ställning och säga ja till donation. Ditt hjärta kan rädda någon annans liv, mer info på Livsviktigt.se.

Ha en fin alla hjärtans dag!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s