Mattrender 2014

De flesta hälsotrender startar i USA, närmare bestämt i Kalifornien och kommer många gånger till oss här i lilla Svedala tillslut. Det kommer och går trender inom träning och mat så det är spännande att följa. Hälsotrenden ser i alla fall ut att hålla i sig. Det kommer hela tiden fler magasin, TV program, motionslopp och gruppträningskoncept som alla ser till att tillmötesgå det ökande intresset för att ta hand om sig och må bra. Självklart toppen tycker vi! Man ser också att fler söker information och inspiration genom bloggar som på något sätt handlar om hälsa.

Träningstrender kommer vi att skriva mer om sen men idag är det fokus på mat!

Bild

Ja, som ni ser enligt ett undersökningsföretag i USA så kommer vi under 2014 bli mer petiga på var maten kommer ifrån och vi väljer i högre grad ”ren” och närodlad mat. Fortsatt fokus på proteininnehållet men det ser ut som fler och fler börjar äta kolhydrater igen och gärna långsamma, bra sådana som tex quinoa och kamutvete. Vi är inte heller lika rädda för fett som på 80-90-talet men det är heller ingen nyhet att vi behöver nyttiga fettsyror som tex Omega 3 fetter som finns i fet fisk.
Att äta men även dricka sina grönsaker är en trend som håller i sig, se bara på årets julklapp 2013 som ju blev råsaftcentrifugen samt alla dessa juicebarer som ploppar upp. Om grönkål eller pulled pork var vinnare 2013 kanske blomkålen blir det 2014, i alla fall om man ska tro en annan stor undersökning från USA och dess dietister.

Jag tycker mig se en liten, smygande trend i att folk hellre vill få till ett hållbart och hälsosamt leverne för att hålla vikten i stället för alla dessa många gånger galet snabba viktminskningsdieter med en massa förbud och fokus på enskilda livsmedel men det kanske bara är som jag önskar..

Bild

Vi får väl se, vad tror du om mattrender 2014? Kommentera och diskutera gärna!

Nästa inlägg kommer att fortsätta på ämnet mattrender i USA, direktrapport från en kändis i Hollywood som har koll på detta utlovas så häng med oss här på bloggen!

/Mia, dietist

Annonser

1 thought on “Mattrender 2014

  1. Ping: Mattrender, kändisrapport direkt från Hollywood! | Vårdcentralen Centrum Uppsala

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s