Hälsostaden Uppsala

För snart ett halvår sedan drog Uppsala kommun igång ett nätverk för att verksamma aktörer inom hälsobranschen i Uppsala skulle få möjlighet att nätverka och hitta samarbetsvägar för att med gemensamma krafter sätta Uppsala på kartan som en av Sveriges hälsostäder. Ett mycket bra initativ och möjlighet för särskilt små näringsidkare att träffa andra inom samma bransch men även för större företag. Det finns ett enormt bra utbud av företag i Uppsala som sysslar med hälsa, inte minst är biotechsektorn stor och så har vi ju universitetet, läkemedelsbolag mm. Tillsammans har vi enorm kompetens och kan göra mycket för att få folk att må bättre helt enkelt men det är inte alltid man känner till vilka företag som finns därute trots att behovet är stort.

Igår träffades nästan 100 företagare på Norrlands nation under eftermiddagen där det bjöds på flera intressanta föreläsningar, mingel och nätverkande samt nyttigt fika i form av goda smoothies och frukt.

smoothieEtt projekt av många som är på gång här i staden är en hälsoportal där du lätt letar upp olika företag i Uppsala som sysslar med hälsa på något sätt, Hälsauppsala.se Tanken är att så många som möjligt ska vara med och synas på kartan samt att man lätt ska kunna hitta en tid och boka direkt. Gå gärna in och kika!

Alla vinner på hälsa, därför är det en bransch att räkna med!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s