Bästa vårdcentralen i Uppsala!

Sveriges kommuner och landsting (SKL) gör årligen en nationell undersökning av vad patienterna tycker om vården som en del i det ständiga utvecklings- och förbättringsarbete som pågår. Resultatet presenterades härom veckan och några av er kanske har läst om det i bland annat Expressen.

Mätningen enligt parametrarna bemötande (B), tillgänglighet (T), förtroende (F), upplevd nytta (U), helhetsbild (H) samt medelvärde (M)

Mätningen enligt parametrarna bemötande (B), tillgänglighet (T), förtroende (F), upplevd nytta (U), helhetsbild (H) samt medelvärde (M)

Detta görs för att patienternas erfarenheter och synpunkter är mycket viktiga och för att vården ska vara öppen och jämförbar för alla. Vi på Vårdcentralen Centrum har också detta som vår grundfilosofi och strävar efter att göra vårt absolut bästa för att erbjuda bästa möjliga vård och kunna förebygga sjukdom. I höstas gjordes denna utvärdering och det visar sig att vi nått upp till de mål vi satt, våra patienter är verkligen nöjda och inte för att slå oss för bröstet alltför mycket men enligt de 8 parametrar som mätts (bemötande, delaktighet, information, tillgänglighet, förtroende, upplevd nytta, rekommendera och helhetsintryck) ligger vi på plats nummer ett i Uppsala stad och över snittet på allt om man jämför med hela Sverige. Vi tackar samtliga som deltagit i enkäten för alla goda omdömen och kommentarer!

skljämförelse2013

Vi märker också detta genom att många som väljer att lista sig hos oss har gått på rekommendationer från vänner och bekanta som varit hos oss.

Något vi tycker är mycket viktigt för att kunna bli ännu bättre är att lyssna på vad folk säger om oss, därför tar vi tacksamt till oss de kommentarer som skrevs i fritext i samband med undersökningen. Självklart är det positivt att få höra kommentarer som att det är fina och fräscha lokaler, att det är gott samarbete mellan personalen, hög kunskapsnivå och att det är bra att så många professioner finns under samma tak. Många skrev att de känt sig mycket bra bemött av vänlig och engagerad personal och det är extra roligt tycker vi för det är ju det viktigaste och att man känner att man är i trygga händer. Men det vi lär oss mest av och ger oss möjligheten att bli ännu bättre är de kommentarer som är kritiska. Tyvärr var det inte så många och att det inte är så lätt att bli av med bilen är kanske inget vi direkt kan ändra på för dem som inte åker kommunalt. Någon saknade tidningar om graviditet/barn i väntrummet och eftersom vi sedan december även har gynekologer hos oss är det något vi absolut ska köpa in.

Vill du veta mer om patientenkäten och kanske jämföra olika vårdcentraler kan du gå in här.

Vi ser mycket positivt på undersökningar som denna, det behövs många bra vårdcentraler i Uppsala!

Annonser

1 thought on “Bästa vårdcentralen i Uppsala!

  1. Ping: Dagens UNT | Vårdcentralen Centrum Uppsala

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s