Mattrender, kändisrapport direkt från Hollywood!

Skrev tidigare i vårt inlägg om mattrender 2014 att vi utlovade en rapport från en hälsomedveten kändis som har känselspröten i trendiga LA.

Här kommer den direktlevererad av Johan Pråmell. Många känner igen Johan från Istagram, han har över 10000 följare som gillar hans humoristiska och träffsäkra ögonblicksbilder som ofta är tagna i smyg på människor men även på annat. Kolla in! Annars har Johan bland annat jobbat som modell (finns en snygg instabild på honom och ”Tvättbrädan” Marcus Schenkenberg då det begav sig) han har också synts som programledare mm.

20140317-205136.jpg

Nu till vad som gäller i LA!

2013 var året då alla talade om kale (grönkål). Ångad, i sallader, juicer.. Nu känns det som det är gårdagens nyhet och alla talar i stället om blomkål. Blomkål är det nya svarta. Den bleka grönsaken skärs i grova skivor och serveras som en steak på restauranger i Los Angeles. Jag har sett att de gör puré av dem, det finns blomkålskakor, den rostas, de används i juicer och givetvis äts de råa som snacks fortsätter Johan.

bild-49

Den glutenfria dieten håller i sig, det är nästan en bedrift att hitta något som är glutenfritt i hyllorna. Det allra senaste är det man där kallar ancient grains eller heritage grains. Typ spannål som funnits i urminnes tider, där de populäraste är spelt, amarant och quinoa som även görs i flingor, bröd, pasta och kex.

Kyckling är trendigt på alla bra restauranger i LA. Helst ska den rostas och fyllningen i ska vara foie gras/gåslever och svart tryffel. Johan berättar att detta kallas det nya KFC (Kentucky Fried Chicken som är en stor snabbmatskedja i USA) men att det här är den hälsosamma sorten.. Och den dyraste vill vi tillägga men kändisarna vill ju som bekant ha det mest exklusiva!

Te är mycket trendigt, inte bara att dricka. Teblad finner du i desserter, förrätter och cocktails. Till och med Starbucks har öppnat sin första tefilial i New York.

Yoghurt är mer inne än någonsin och i nya former. Fruktyoghurts är dock ett minne blott, nu ska de ha smak av rödbeta, morot, tomat och squash.

Vi tackar Johan Pråmell så mycket för den intressanta rapporten från LA, staden där hälsotrenderna föds!

20140321-114433.jpg

20140321-114450.jpg

20140321-114504.jpg

20140326-120452.jpg

Det finns lite mer att välja på i nyttiga hyllorna i LA…

Håll även utkik efter nästa rapport från Kalifornien, vi lovar träningstrender från ytterligare en känd träningsprofil… Nyfiken?


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s