Yoga på jobbet

I väntan på inredningen till vårt gym här på vårdcentralen passade vi på att bjuda in Lizah Almgren för att berätta om medicinsk yoga och ha ett prova på pass med oss.

20140415-212824.jpgLizah vill hjälpa människor att hitta sin nytta av yogan. Det kan vara att få ett andrum i en stressig tillvaro, minska stress och värk, bli mer kroppsmedveten och nöjd med sig själv eller något annat. Här kan du läsa mer om mediyoga och Lizah Almgren som vänder sig både till privatpersoner och företag. Det viktigaste med hennes yogakurser är att alla kan vara med och utföra passet på sin egen nivå efter sina förutsättningar, utan krav på att prestera.

Lizah berättar mer om vad mediyoga är och varför hon började med yoga

Lizah berättar mer om vad mediyoga är och varför hon började med yoga

Yoga kan kallas för den äldsta formen av personlig utveckling och bör ses som ett helt koncept som gör gott  för både kropp och själ. Yogan får oss framför allt att fokusera på det vi gör just nu och släppa allt annat för en stund. Andningen är också central och gör att stressen rinner av oss och sänker blodtrycket. Medveten närvaro, mindfulness, i rörelse är en ganska bra sammanfattning.

Lizah fick instruera ovanpå kartongerna med nya gymredskap och det gjorde hon galant!

Lizah fick instruera ovanpå kartongerna med nya gymredskap och det gjorde hon galant!

Efter passet gick vi hem avslappnade och med känslan av att vara någon centimeter längre, tack Lizah för det! Vi är flera som skulle kunna tänka oss detta som ett stående inslag varje vecka och nu vet vi mer och kan svara på frågor samt rekommendera våra patienter detta.

20140415-212718.jpg

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s