Turiststaden Uppsala

Ni som varit inne på Facebook eller Instagram kanske kommer hit för att ni ville kolla svaret på frågan var någonstans i Uppsala bilden var tagen?

Vet du var bilden är tagen?

Vet du var bilden är tagen?

Andra kanske kikar in här utan att ha gissat utan kanske var intresserad av ett av stans utflyktsmål i den oändliga raden av kulturminnen som finns här i vår fantastiska stad, Uppsala.

Hur som helst, bilden är från Linnés Hammarby som ligger en dryg mil utanför Uppsala centrum. Ett riktigt mysigt ställe att antingen cykla, ta bussen eller bilen till. Det var här mångsysslaren och vetenskapsmannen Carl von Linné hade sitt sommarställe och just i det här lilla huset förvarade han sina naturaliesamlingar som han flyttat ut från sitt hem i Svartbäcken av rädsla för bränder.

20140603-092602.jpg

Under sommaren, juni-augusti, kan du följa med på guidade turer tisdag-söndag då gården är öppen mellan 11-17. Här finns också ett litet café som Triller står bakom. Här ordnas olika temadagar som tex fårklippning, marknad, äppeldagar och höstkonsert. Ett trevligt utflyktsmål och ett måste för natur- och historieintresserade alltså.

20140603-092548.jpg

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s