Slut fred med din kropp

20140626-133201.jpg

Fortsätter på ett tidigare inlägg, Beach 2014, som både hade ett litet humoristiskt inslag men även ett allvarligare där vi påpekar vikten av att bli vän med sin kropp och inte jobba emot den genom att tex aldrig vara nöjd med vikten eller hur du ser ut.

Din kropp kommer du få dras med hela livet så varför inte se den som ditt bästa verktyg och bli kompis med den?

Colbie Caillat sjunger om hur du duger precis som du är i ”Try” som spridits som en löpeld på sociala medier.

Ett sätt som kan hjälpa dig att bli vän med din kropp kan vara yoga. Vi tipsar här idag om fördelarna med denna träningsform som lika mycket handlar om inställning till vår kropp som sinne och passar alla.
Inom yoga handlar det aldrig om prestation, tävling eller att jämföra sig med andra utan fokus ligger på och göra det för sin egen skull efter sina egna förutsättningar.

En felaktig uppfattning är att man måste vara så vig för att hålla på med yoga men det stämmer inte. Visst, gör du yoga regelbundet, minst ett par ggr i veckan, blir du ofta lite smidigare med tiden. Annars handlar yoga mer om att reducera stress, vilket du gör genom andningen då det parasympatiska nervsystemet aktiveras, att hitta känslan i kroppen och utmana sig själv. Du kan även öva upp din styrka om du satsar på den sortens yoga som ofta kallas poweryoga eller ashtanga yoga.

Det är häftigt när man kommer på sig själv att flina stort den dagen då du lyckas göra en ny yogaposition som du inte fixat förut eller att du efteråt känner dig lugnare, mer avslappnad och rörligare. Men det yoga framför allt handlar om är att acceptera och lyssna på sin kropp.

Inom yogan uppmuntras man att tänka snälla saker om sig själv vilket kan leda till en bättre självkänsla. Yogagirl på Instagram är ett annat tips att följa om du vill fylla på med positiva tankar varje dag.

Så varför inte prova på ett yogapass på gymet eller någon studio? Kristina Yondt på Campus 1477 i Uppsala har riktigt bra pass, lekfulla och inspirerande. Du kan också hitta en hel del på Youtube. Tara Stiles och Lesley Fightmaster är rätt bra om man gillar lite mer fysisk yoga tycker vi men det finns en hel uppsjö så kika runt och hitta någon som passar dig!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s