Mellanmål

Nyttiga mellanmål kan vara skillnaden mellan att lugnt och sansat äta sin middag i lagom portion eller ett dippande blodsocker som gör dig trött och sötsugen som en galning och sätter i dig allt du kommer över. Det kan också passa efter ett hårt träningspass om du inte kommer att äta lunch eller middag inom en snar framtid. Däremot kan det blir för mycket av det goda om du har som mål att gå ner i vikt, då är det bäst att skala ner mellanmålen till någon frukt eller grönsaker och satsa på bra frukost, lunch och middag.

Här kommer några tips på bra mellanmål:

Bananpannkakan, så enkelt och så gott! Mosa en mogen banan tillsammans med 2-3 ägg, mixa eller vispa ihop eventuellt med lite mjölk, kryddor som kanel eller kardemumma. Toppa med favoritfrukt eller bär, här blev det vinbär och kiwi. Lite keso kan också sitta fint och gör den ännu matigare.

20140925-205703.jpg

Frukt funkar alltid.

20140925-205752.jpg

Den hypade chiapuddingen. Blanda 2 msk chiafrön, rör ihop dem i 1,5 dl mjölk eller dryck gjord på mandel, ris eller havre. Krydda och låt stå under natten. Mumsa i dig tillsammans med bär och frukt. Mättande och snälla fibrer för magen.

20140925-205806.jpg

Är du glassugen framåt kvällskvisten? Testa naturell kesella/kvarg blandat med frysta bär! Håller sig också i väskan om du är på språng under dagen.

20140925-205646.jpg

Har du ingen kylförvaring på dagen, tex i skolan eller om du reser i jobbet kan det vara en bra idé att mixa ihop din favoritsmoothie och ta med i takeawaymugg som även håller kylan. Vi har tidigare skrivit och inspirerat med några tips på smoothies, klicka här om du är intresserad.

20140925-205745.jpg

Superlivsmedlet som ger dig alla näringsämnen utom C-vitamin så lägg till en frukt eller lite grönsaker.

20140925-210418.jpg

Önskar du fylla på med lite nyttiga fetter, ta lite avokado, oliver eller naturella nötter.

20140928-175824.jpg

Ge din kropp det den mår bra av!

20140925-205637.jpg

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s