Julefrid i relationer

Julen kan vara precis så där härlig och Disneyaktig med fluffiga snövallar och glittrande granar där alla är glada och tindrar med ögonen.

Den kan också innebära en tid där vi upplever stress och gnissel i våra relationer och kanske framför allt med dem vi står närmast, vår partner eller familj.

Tidningen Modern Psykologi delar med sig av tips som får julen att flyta på lite bättre.

Kerstin Jeding, doktor i arbetspsykologi och legitimerad psykolog och terapeut på Stressmottagningen i Stockholm menar att julstressen bottnar i enorma förväntningar på den här helgen och våra egna prestationer inför den. Genom att fundera över vad som faktiskt är det viktiga för en, vad man själv förväntar sig och vill få ut av julen, kan man lättare förhålla sig till den stress som uppkommer, fortsätter Kerstin.

Hon tipsar om att prata om sina förväntningar med sin partner. Prioritera vad som egentligen är viktigt under julen, det kanske tex inte är att all mat är hemlagad? Sänk kraven, #detblirjuländå

Det är alltid viktigt med acceptans i parrelationer, att stå ut med och acceptera sidor hos sin partner som man kanske inte alltid uppskattar, men som är en del av hur han eller hon är.

Se till att avsätta tid för varandra och sig själv är också en rekommendation för att återhämta sig.

Den slutliga kardinalregeln är: prata med varandra om de verkliga känslorna! Ofta är det lättast att visa upp de hårda känslorna som ilska eller irritation fast det kanske är precis tvärtom man känner..

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s