Sirius projekt Gränslös fotboll

Sirius fotboll i Uppsala vill bidra till samhället på flera sätt. De driver projektet Gränslös fotboll där man ger unga tjejer och killar möjligheten att träffas och spela fotboll. Det började med Nattfotbollen där man öppnade upp hallarna på fredag och lördag kvällar i resurssvaga stadsdelar som Gottsunda, Stenhagen och Gränby.

Nu driver de även Fyrisbollen som vänder sig till ungdomar med funktionsnedsättning och Ronjabollen som är till för tjejer mellan 10-15 år.

IMG_6530

Ronjabollen har denna och nästa vecka sommarskola på Lötens ip. Vi var på plats för att få en bättre känsla för vad projektet innebär eftersom Vårdcentralen Centrum aktivt stödjer Sirius fotboll. Här kan ni även se en film om Gränslös fotboll:

Ronjabollen ger flickorna en möjlighet att ha kul tillsammans med andra, utvecklas som fotbollsspelare och stärka självkänslan. Många har aldrig spelat fotboll i lag och det har kanske inte varit självklart att man som tjej får vara ute tillsammans och idrotta.

IMG_6529

Vi tycker det här är ett fantastiskt projekt som möjliggörs genom sponsorer till Sirius fotboll och är mycket stolta över att kunna bidra till en bättre fritid för barn och ungdomar i utsatta områden.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s