Nationella alkoholveckan

Vecka 45 är det nationella alkoholveckan som vill uppmärksamma alla på drickandet av alkohol.

Vi belyser riskerna med alkohol och visar att det finns stöd och hjälp om du vill ändra dina alkoholvanor. Vi tycker också att man lätt ska kunna prata om alkohol.

Många av oss kanske inte reflekterar över hur vi egentligen dricker och vet vad vi inom vården kallar för riskbruk och intensivkonsumtion. På 1177.se kan du göra ett test för att se hur du ligger till och läsa mer om risker, beroende, vad som händer i kroppen när du dricker alkohol mm. Där finns också många länkar till bland annat alkoholhjälpen.se och alkohollinjen.se.

IQ.se kan du bland annat läsa mer om svenskars drickande i arbetslivet och privat, tips till ungdomar, hur kroppens olika organ påverkas. Här kan du även se deras senaste kampanj med titeln ”Vi har blivit kontinentala i veckan. Men dricker fortfarande svenskt på helgen.”

Du kan alltid kontakta någon av våra sjuksköterskor om du vill prata om alkoholvanor eller få hjälp, ring 018-611 14 20.

Eftersom återfall hos alkoholister är vanligt vill vi även uppmärksamma en ny uppfinning, TripleA från Kontigo Care. En alkomätare, sammankopplad med din mobil, som slumpmässigt kräver att du ska blåsa flera gånger om dygnet samtidigt som det tas en bild av dig när du gör det. Informationen skickas sedan vidare till berörda, t ex terapeut, vänner eller familj. Vi önskar uppfinnaren och Uppsalabon Daniel Benitez lycka till med produkten och hoppas den kan hjälpa fler till ett nyktert liv!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s